🍫 Prajitura Regina Ciocolatei – Desertul pufos si cremos pe care toti il vor

Astazi iti propun o prajitura spectaculoasa, usor de preparat si perfecta pentru orice ocazie: Prajitura Regina Ciocolatei. Blaturi fine de cacao, crema delicata de vanilie si o glazura lucioasa care cucereste din prima privire!

Ingrediente pentru blat:
6 oua
150 g zahar
120 g faina
30 g cacao
1 lingurita praf de copt
50 ml ulei
50 ml lapte
Ingrediente pentru crema:
400 ml lapte
3 linguri zahar
2 linguri amidon sau faina
100 g unt
1 plic zahar vanilat
Pentru glazura:
100 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca

Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Bate ouale cu zaharul pana obtii o spuma densa si deschisa la culoare. Incorporeaza usor uleiul si laptele. Cerne faina impreuna cu cacaoa si praful de copt, apoi adauga-le treptat in compozitie, amestecand delicat cu o spatula. Toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C pentru 20-25 de minute. Lasa blatul sa se raceasca complet.
Prepararea cremei:
Dizolva amidonul (sau faina) in putin lapte rece. Incalzeste restul laptelui impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba, adauga amestecul de amidon si fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Ia de pe foc si lasa sa se racoreasca, apoi incorporeaza untul si zaharul vanilat, mixand bine.
Asamblarea prajiturii:
Taie blatul in 3 straturi egale. Intinde crema intre straturi, uniform. Acopera prajitura cu glazura obtinuta din ciocolata topita impreuna cu frisca lichida. Niveleaza frumos si lasa la rece cateva ore inainte de taiere.
Aceasta prajitura este atat de moale, aromata si delicioasa incat va deveni rapid vedeta mesei! Perfecta pentru weekenduri, aniversari sau momente dulci impartite cu cei dragi. 🍫❤️