2 feluri de rulade aperitiv: cele mai bune si spornice idei

Ruladele aperitiv sunt ideale pentru mesele festive, gustarile de weekend sau pachetelul de luat la drum. Se fac rapid, sunt gustoase si pot fi adaptate in functie de preferinte. Azi iti prezentam doua variante inspirate din imagine: rulada cu dovlecei si rulada cu verdeturi – ambele cu crema de branza si sunca. Savuroase si aspectuoase, aceste rulade vor cuceri orice invitat!

  1. Rulada cu dovlecei, sunca si crema de branza
    Ingrediente:
    2 dovlecei medii (aprox. 400 g), rasi si scursi de zeama
    4 oua
    100 g cascaval ras
    2 linguri faina
    Sare si piper, dupa gust
    200 g crema de branza
    150 g sunca presata sau feliata subtire
    Verdeata tocata (patrunjel sau marar – optional)

Mod de preparare:
Dovleceii se rad pe razatoarea mare, se presara cu sare si se lasa 10 minute la scurs, apoi se storc bine de excesul de apa.
Intr-un bol, se bat ouale cu un praf de sare si piper. Se adauga faina, cascavalul ras si dovleceii scursi.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (30×40 cm) si se niveleaza.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 minute, pana se rumeneste usor.
Se lasa sa se raceasca usor, apoi se intinde uniform crema de branza, peste care se asaza feliile de sunca.
Se ruleaza strans, se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 2 ore.
Se taie felii si se serveste rece, ca aperitiv.

  1. Rulada cu verdeturi, sunca si crema de branza
    Ingrediente:
    4 oua
    2 linguri smantana
    2 linguri faina
    100 g cascaval ras
    1 legatura de marar si/sau patrunjel tocate
    Sare si piper, dupa gust
    200 g crema de branza
    150 g sunca feliata subtire

Mod de preparare:
Ouale se bat bine cu smantana, se adauga faina, cascavalul ras si verdeturile tocate.
Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace la 180°C pentru 15 minute, pana devine aurie si ferma la atingere.
Se raceste usor, apoi se unge cu crema de branza si se adauga sunca.
Se ruleaza strans si se infasoara in folie. Se lasa la frigider pentru cateva ore.
Se feliaza inainte de servire.

Sfat: Poti varia umplutura cu somon afumat, spanac, ardei copt sau chiar pasta de ton. Aceste rulade sunt delicioase, arata spectaculos si sunt extrem de spornice!