Aceasta reteta de spaghete cu smantana a cucerit pe toata lumea. La noi in casa a devenit obligatorie in fiecare weekend

Aceasta reteta de spaghete cu smantana a cucerit pe toata lumea

Ingrediente:

500 g spaghete din grau dur
3 linguri ulei
3 catei de usturoi
200 ml smantana
250 ml supa de pui
200 g branza
Sare, piper
1 lingurita nucsoara
1 lingurita cimbru
Patrunjel pentru decor

Metoda de preparare

Gatiti pastele intr-o oala cu apa conform instructiunilor de pe ambalaj pana devin al dente.
Scurgeti pastele si pastrati o cana din apa in care au fiert. Nu le clatiti.

Prepararea sosului:
Incingeti uleiul intr-o tigaie si adaugati usturoiul maruntit. Gatiti usturoiul pentru aproximativ un minut, pana elibereaza aroma.
Adaugati cimbrul, nucsoara, smantana, supa de pui si jumatate din apa pastrata. Daca nu aveti supa de pui, puteti folosi lapte in care ati dizolvat un cub de concentrat de pui.
Aduceti sosul la fierbere.

Adaugati pastele fierte in sos si amestecati bine pana cand acestea sunt complet acoperite.
Opriti focul si adaugati branza rasa. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Daca sosul este prea gros, adaugati mai multa apa pastrata de la fierberea pastelor.
Servirea:

Serviti imediat, decorand cu patrunjel proaspat tocat sau frunze de arpagic. Daca doriti, puteti adauga si putina branza suplimentara pentru un gust mai intens.