Amesteci toate ingredientele si iese cel mai pufos si delicios desert

Uneori, cele mai gustoase deserturi sunt si cele mai simple. Acest desert usor de preparat are o textura pufoasa si un gust perfect echilibrat, completat de dulceata preferata si un strop de cocos. Nu ai nevoie de ingrediente complicate – doar amesteci totul, coci si te bucuri de un rasfat dulce alaturi de cei dragi!

Ingrediente pentru aluat:
1 ou
Un praf de sare
170 g zahar
8 g zahar vanilat
140 g ulei
125 g iaurt alb
15 ml lapte
8 g praf de copt
240 g faina
Pentru decor:
Gem la alegere (ex. de caise, zmeura)
Nuca de cocos rasa pentru decor

Mod de preparare
Intr-un bol, bate oul cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Adauga uleiul si amesteca bine cu un tel.
Incorporeaza iaurtul si laptele, amestecand pana la omogenizare. Adauga faina si praful de copt, continuand sa amesteci pana obtii un aluat uniform.
Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si toarna aluatul. Niveleaza compozitia si coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 de minute.
Dupa coacere, scoate blatul din tava si indeparteaza hartia de copt. Taie-l in doua parti egale.
Unge o jumatate de blat cu gemul preferat, apoi asaza cealalta jumatate deasupra si unge din nou cu gem.
La final, presara nuca de cocos rasa deasupra pentru un plus de aroma si aspect.
Savureaza acest desert simplu, dar delicios, alaturi de un ceai sau o cafea!