Aripioarele marinate cu iaurt sunt o alegere delicioasa si usor de preparat pentru orice ocazie. Marinata pe baza de iaurt nu doar ca inmoaie carnea, facand-o frageda si suculenta, dar adauga si o aroma subtila si rafinata. Acest preparat este perfect pentru o cina rapida sau pentru a impresiona oaspetii la o masa informala.
Ingrediente:
2,5 kg aripioare de pui,
450 ml iaurt,
5 linguri de ulei,
8 catei de usturoi,
1 lingurita boia dulce de ardei,
1 jumatate de lingurita piper negru,
1 lingurita de sare
1 lingurita busuioc uscat(optional)
Mod de preparare:
Spalati aripioarele, indepartati eventualele fulgi ramasi si, cu un cutit, faceti cateva incizii. Intr-un bol, combinati iaurtul, uleiul, sarea, piperul, boiaua de ardei si usturoiul dat prin razatoare sau tocat foarte marunt. Daca folositi busuioc uscat, adaugati-l acum. Amestecati bine aripioarele cu acest amestec, apoi acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati-l la frigider pentru 3-4 ore. Puteti pregati aripioarele si seara, lasandu-le la marinat peste noapte.
Intr-o tava de copt, asezati o hartie de copt si dispuneti aripioarele una langa alta. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180°C sau la treapta maxima a cuptorului cu gaz. Coaceti aripioarele timp de aproximativ 20-25 de minute, pana cand devin usor rumenite si aurii. Carnea va deveni frageda si se va desprinde usor de pe oase. Aceste aripioare se potrivesc excelent alaturi de o garnitura de legume mexicane sau o salata verde.
Dupa ce ati pregatit aripioarele marinate cu iaurt, bucurati-va de un preparat savuros si plin de gust. Fragezimea si aromele imbinate vor transforma orice masa intr-o experienta culinara memorabila. Serviti-le alaturi de garnituri proaspete sau salate pentru un rezultat perfect. Pofta buna!