Ati incercat vreodata negresa cu branza? Acest desert delicios are un blat umed, aromat si absolut irezistibil

Ati incercat vreodata negresa cu branza? Acest desert delicios are un blat umed, aromat si absolut irezistibil
Ati incercat vreodata negresa cu branza? Acest desert delicios are un blat umed, aromat si absolut irezistibil

Ati incercat vreodata negresa cu branza, afine si mure? Acest desert delicios combina un blat umed si aromat cu o crema bogata de branza si fructe, oferindu-va o explozie de arome si texturi la fiecare muscatura. Perfect pentru orice ocazie, aceasta negresa este usor de preparat si cu siguranta va deveni favorita intregii familii.

Ingrediente

Pentru blat (tava de 30×17 cm):
200 g ciocolata neagra (minim 50% cacao)
160 g cafea fierbinte
300 g chefir
260 g ulei
6 oua mari
400 g faina
380 g zahar
120 g cacao
10 g praf de copt
Sare

Pentru crema:
400 g branza de vaci
2 oua
100 g zahar macinat
4 linguri faina
Esenta de vanilie
100 g afine (congelate)
50 g mure (congelate)
2 linguri faina (pentru fructe)

Mod de Preparare

Cum se prepara negresa cu afine, mure si branza:

Pregatirea blatului:
Topiti ciocolata in cafeaua fierbinte, amestecand pana se omogenizeaza complet. Daca este necesar, folositi baia de aburi pentru a ajuta topirea. Lasati sa se raceasca usor.
Intr-un bol mare, bateti ouale cu uleiul si chefirul, apoi adaugati crema de ciocolata racita, amestecand bine. Asigurati-va ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei.
Intr-un alt bol, combinati faina, cacaoa, zaharul, sarea si praful de copt. Cerneti acest amestec peste compozitia lichida si omogenizati usor cu un tel, amestecand doar cat sa se incorporeze ingredientele.
Tapetati o tava cu hartie de copt si turnati 2/3 din compozitie, pastrand restul pentru mai tarziu.

Pregatirea cremei:
Intr-un bol, mixati branza de vaci cu ouale, zaharul si esenta de vanilie pana obtineti o compozitie omogena. Adaugati faina si amestecati bine.
Separat, amestecati fructele congelate cu 2 linguri de faina, asigurandu-va ca sunt bine acoperite.
Incorporati fructele in crema de branza, amestecand usor.

Asamblarea si coacerea:
Turnati crema de branza cu fructe peste aluatul din tava, distribuind uniform. Adaugati restul de aluat deasupra si folositi o furculita pentru a marmora compozitia.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 50-55 de minute sau pana cand prajitura trece testul cu scobitoarea.
Lasati prajitura sa se raceasca pe un gratar sau un fund de lemn inainte de servire.

Daca sunteti in cautarea unui desert care sa impresioneze si sa incante papilele gustative, negresa cu branza, afine si mure este alegerea ideala. Blatul sau umed si aromat, impreuna cu combinatia delicioasa de branza si fructe, va aduce un plus de savoare oricarei mese. Incercati aceasta reteta si bucurati-va de un desert irezistibil, care va deveni cu siguranta un hit in bucataria dumneavoastra.