Batoane din foietaj cu vita afumata si cascaval – un aperitiv crocant si delicios

Aceste batoane din foietaj sunt perfecte pentru o gustare rapida sau un aperitiv festiv. Combinatia dintre foietajul crocant, carnea afumata si cascavalul topit le face irezistibile!

Ingrediente:
1 foaie de aluat foitaj (dreptunghiulara)
200 g smantana
80 g carne de vita afumata, taiata cubulete
100 g cascaval ras

Mod de preparare:
Intinde foaia de aluat foitaj pe o suprafata plana.
Unge jumatate din aluat cu jumatate din cantitatea de smantana.
Presara jumatate din carnea de vita afumata si jumatate din cascavalul ras.
Pliaza partea neacoperita deasupra celeilalte jumatati.
Unge din nou jumatate din aluat cu restul de smantana.
Presara restul de carne afumata si cascaval.
Pliaza din nou partea neunsa peste cea cu umplutura.
Taie aluatul in fasii subtiri.
Rasuceste fiecare fasie sub forma de spirala.
Asaza batoanele pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Coace batoanele timp de aproximativ 25 de minute, pana devin aurii si crocante.
Varianta alternativa:
Daca preferi un gust diferit, poti inlocui carnea de vita afumata cu somon afumat (aproximativ 180 g).

Pofta buna!