Biscuiti cu Aroma de Cocos

Ingrediente
600 g faina
250 g margarina
200 g zahar pudra
100 g fulgi de cocos
3 oua
putin praf de copt

Metoda de Preparare:

Pasul 1: Pregatirea Aluatului
Intr-un bol mare, cerne faina impreuna cu praful de copt.
Adauga margarina rece taiata cubulete si amesteca pana obtii o consistenta nisipoasa.
Intr-un alt bol, bate ouale cu zaharul pudra pana cand amestecul devine cremos si omogen.
Incorporeaza amestecul de oua si zahar in bolul cu faina si margarina. Adauga fulgii de cocos si framanta bine pana obtii un aluat omogen si nelipicios.

Pasul 2: Modelarea Biscuitilor
(Eu am folosit de aceasta data masina de tocat carne, careia i-am atasat o forma speciala. Dar puteti folosi urmatoarea metoda, pe care de altfel o folosesc si eu cu usurinta de cele mai multe ori cand fac aceasta reteta). Inveleste aluatul in folie alimentara si lasa-l sa se odihneasca in frigider timp de 30 de minute.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Scoate aluatul din frigider si intinde-l pe o suprafata usor presarata cu faina, pana obtii o grosime de aproximativ 0,5 cm.
Decupeaza biscuitii folosind formele preferate si asaza-i in tava pregatita, lasand un mic spatiu intre ei.

Pasul 3: Coacerea Biscuitilor
Coace biscuitii in cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute sau pana cand marginile lor devin usor aurii.
Scoate biscuitii din cuptor si lasa-i sa se raceasca pe un gratar.

Dupa ce s-au racit complet, poti servi biscuitii cu aroma de cocos alaturi de o ceasca de ceai sau cafea.

Sfaturi:

Poti presara un pic de zahar pudra sau fulgi de cocos deasupra biscuitilor inainte de coacere pentru un aspect si o aroma extra.
Daca doresti o textura mai crocanta, lasa biscuitii sa se coaca inca 2-3 minute.
Savurati acesti biscuiti deliciosi cu aroma de cocos impreuna cu cei dragi!