Biscuitii de casa imbina savoarea nostalgica a copilariei cu dulceata fiecarui ingredient atent ales, oferind o experienta gustativa autentica si reconfortanta. Fiecare muscatura aduce cu sine amintiri pline de caldura si bucurie, transformand prepararea acestor delicatese intr-un veritabil voyage al gustului.
Ingrediente:
-200 g unt (poate fi folosit unt simplu sau cu un continut mai mare de grasime)
-200 g zahar
-3 oua
-3 linguri de lapte
-3 linguri de smantana
-2 plicuri de praf de copt
-Esenta de vanilie
-Faina (intre 900 g si 1000 g)
-Zahar pudra pentru presarat deasupra biscuitilor
Metoda de preparare:
1.Intr-un bol generos, treceti prin sita faina si amestecati-o cu praful de copt.
2.Intr-un alt recipient, utilizati un mixer pentru a imbina cu grija untul si zaharul, pana cand obtineti o textura aerata si uniforma.
3.Adaugati ouale treptat, amestecand in mod continuu dupa fiecare adaugare. Ulterior, incorporati treptat laptele, smantana si esenta de vanilie pana cand obtineti un amestec uniform.
4.Opriti mixerul si adaugati cu grija faina si praful de copt in portii mici in amestecul lichid. Cantitatea de faina poate sa varieze in functie de marimea oualor si consistenta smantanii.
5.Aluatul rezultat se infasoara cu grija in folie de plastic si se lasa la racit in frigider pentru cel putin o ora sau pana cand isi intareste usor consistenta.
6.In timp ce aluatul se raceste, pregatiti biscuitii. Formati aluatul in bastonase lungi (aproximativ 10-12 cm) si asezati-le pe o tava neunsa, lasand spatiu suficient intre fiecare biscuite.
7.Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute sau pana cand biscuitii devin usor aurii la margini.
Dupa scoaterea din cuptor, presarati cu delicatete zahar pudra peste biscuiti pentru un gust dulce si delicios.