
Daca vrei sa aduci un strop de creativitate pe masa de Paste, incearca aceste ousoare bicolore, pregatite dintr-un aluat simplu de biscuiti in doua nuante delicioase. Sunt fragede, aspectuoase si perfecte pentru a fi oferite sau savurate alaturi de cei dragi.
Ingrediente (pentru aprox. 50 bucati):
Aluat deschis:
125 g unt moale
150 g zahar pudra
1 ou mic
1/2 lingurita extract de vanilie
250 g faina alba
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
Aluat inchis:
Aceleasi ingrediente ca la cel deschis, plus:
15 g cacao
15 g zahar brun
1 lingura (aprox. 15 ml) lapte
Pentru asamblare:
1 albus de ou
Mod de preparare:
Prepararea aluatului deschis:
Bate untul moale cu zaharul pudra si extractul de vanilie pana devine pufos. Adauga oul, apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Omogenizeaza rapid si formeaza o bila de aluat. Infasoar-o in folie alimentara si pune-o la rece timp de 60 de minute.
Prepararea aluatului inchis:
Urmeaza pasii de mai sus, dar adauga si cacaoa, zaharul brun si laptele. Omogenizeaza bine si raceste-l si pe acesta 60 de minute in frigider.
Asamblarea straturilor:
Intinde fiecare aluat intre doua foi de folie alimentara pentru a evita lipirea. Taie fasii de dimensiuni similare. Unge primul strat (inchis) cu albus, adauga peste el unul deschis, unge-l si pe acesta, apoi continua alternativ pana formezi o „piramida” de straturi.
Racirea:
Infasoara „piramida” in folie si pune-o 20 de minute la congelator.

Formarea ousoarelor:
Taie felii de aprox. 0,5 cm grosime, apoi decupeaza ousoare cu o forma speciala. Poti inclina forma putin pentru a obtine ousoare cu dungi oblice.
Coacerea:
Asaza biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace-i in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 10-15 minute. Daca sunt mai grosi sau mai mari, lasa-i 2-3 minute in plus.
Racirea:
Lasa biscuitii sa se racoreasca putin in tava, apoi transfera-i pe un gratar pentru racire completa.