Ingrediente:
500 g faina
250 g zahar pudra
200 g unt
1 plic praf de copt
70 g ciocolata rasa
2 oua
Coaja rasa de la 1 portocala
50 g zahar tos
100 g gem (dupa preferinta, caise sau capsuni)
1 lingurita esenta de rom
Mod de preparare:
Intr-un bol, bate ouale impreuna cu zaharul pudra si margarina pana obtii o compozitie cremoasa si omogena. Adauga esenta de rom, apoi incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Framanta bine pana cand aluatul devine neted si usor de modelat.
Imparte aluatul in doua parti egale. In prima jumatate, incorporeaza coaja rasa de portocala, iar in cea de-a doua, adauga ciocolata rasa.
Intinde fiecare bucata de aluat pe o suprafata presarata cu faina, pana la o grosime de aproximativ 5 mm. Decupeaza formele dorite cu ajutorul unor forme pentru biscuiti.
Asaza biscuitii pe o tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt. Pe biscuitii cu aroma de portocala, presara zahar tos inainte de coacere. Coace biscuitii la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 8-10 minute, pana devin usor aurii.
Dupa ce s-au racit, lipeste cate un biscuit cu ciocolata de unul cu portocala, folosind gemul preferat. Asaza biscuitii astfel incat partea cu zahar sa fie deasupra.
Aceasta reteta este suficienta pentru aproximativ trei tavi mari de biscuiti. Sunt fragezi, aromati si perfecti alaturi de o cana de ceai sau cafea!