Acesti biscuiti fragezi cu crema de mascarpone si ciocolata alba sunt perfecti pentru momentele in care iti doresti un desert fin si delicios. Cu un aluat crocant si o umplutura cremoasa, sunt ideali pentru a fi savurati cu o cafea sau ceai.
Ingrediente pentru aluat (14 biscuiti dubli):
250 g unt foarte moale
40 g zahar pudra
40 g sirop de aur (sau miere lichida)
1 lingurita extract de vanilie
220 g faina tip 000
1/2 lingurita praf de copt
40 g amidon de cartofi
Un praf de sare
Ingrediente pentru crema:
250 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
40 g zahar fin sau zahar pudra
200 g mascarpone
120 g ciocolata alba
2 linguri de suc de lamaie
1 lingurita rom inchis
Pentru decor:
Zahar pudra pentru presarat
Mod de preparare:
Prepararea aluatului:
Bate untul moale cu zaharul pudra pana devine o compozitie spumoasa si deschisa la culoare.
Adauga extractul de vanilie si siropul de aur (sau mierea) si continua sa mixezi.
Cerne faina impreuna cu praful de copt, amidonul si sarea, apoi incorporeaza-le in amestecul de unt.
Framanta aluatul pana obtii o compozitie omogena, formeaza o bila si inveleste-o in folie alimentara. Las-o la frigider pentru 10-15 minute, cat sa se intareasca putin, dar sa ramana usor de lucrat.
Presara putina faina pe suprafata de lucru, ruleaza aluatul intr-un cilindru subtire si taie-l in 28 de bucati egale.
Modeleaza bile mici din aluat, unge mainile cu putin ulei pentru a facilita modelarea, si asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Aplatizeaza usor fiecare bila cu o furculita.
Coace biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 minute sau pana devin aurii. Lasa-i sa se raceasca complet in tava.
Prepararea cremei:
Bate smantana pentru frisca cu zaharul pana obtii o frisca ferma.
Adauga mascarponele, sucul de lamaie si romul, si mixeaza bine.
Topeste ciocolata alba la bain-marie, las-o sa se raceasca la temperatura camerei, apoi incorporeaz-o in amestecul de frisca si mascarpone. Mixeaza pana obtii o crema fina si pufoasa.
Asamblarea biscuitilor:
Pune crema intr-o seringa de patiserie cu varf zimtat si aplica un strat generos pe 14 dintre biscuiti.
Asaza deasupra ceilalti biscuiti pentru a forma sandwich-uri si presara zahar pudra pe deasupra.
Lasa biscuitii la rece pentru cateva minute inainte de a-i servi.
Pofta buna!