Acesti biscuiti fragezi cu gem sunt o alegere perfecta pentru o gustare dulce de-a lungul zilei. Simpli de facut si cu ingrediente la indemana, acestia pot fi personalizati cu gemul preferat. Sunt ideali alaturi de o cafea sau pentru a fi savurati alaturi de cei dragi. Prepararea lor poate fi o activitate distractiva pentru copii, care vor adora sa participe la crearea acestor delicioase prajituri!
Ingrediente:
250 g faina
125 g unt
1 ou
60 g zahar pudra
1/2 lingurita praf de copt
2 lingurite zahar vanilat
60 g fulgi de cocos
Gemul preferat
Mod de preparare:
1.Bate untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pudra la viteza mica pana cand devine o compozitie omogena. Adauga oul (la temperatura camerei) si continua sa mixezi cateva minute.
2.Marunteste fulgii de cocos intr-o rasnita de cafea pana devin pudra fina.
3.Cerne faina si amestec-o cu fulgii de cocos, praful de copt si zaharul vanilat. Adauga acest amestec peste unt si ou si mixeaza pana cand obtii un aluat uniform. Lasa aluatul la frigider timp de 1 ora.
4.Imparte aluatul in 3 parti. Pune doua parti inapoi la frigider si intinde una intr-o foaie de aproximativ 3 mm grosime. Taie cercuri din aluat si asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
5.Repeta aceiasi pasi si pentru restul aluatului.
6.Coace biscuitii in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 15 minute.
7.Dupa ce s-au racit, unge biscuitii cu gem si asaza un alt biscuit deasupra.
8.Presara zahar pudra pe deasupra pentru un finisaj delicat.