Biscuiti fragezi cu lamaie

Acesti biscuiti cu lamaie sunt perfecti pentru iubitorii de deserturi fine, cu o textura frageda si o aroma proaspata de citrice. Se prepara usor si sunt ideali pentru a fi savurati alaturi de un ceai sau o cafea.

Ingrediente (pentru 35 de bucati):
130 g unt
100 g zahar pudra
1 lamaie
2 galbenusuri
200 g faina alba
50 g amidon de cartofi
1,5 lingurite praf de copt
Zahar pudra pentru presarat deasupra

Mod de preparare:
Bate untul cu zaharul pudra pana obtii o compozitie cremoasa si aerata.
Adauga coaja rasa de lamaie si sucul acesteia, amestecand bine.
Incorporeaza galbenusurile, mixand continuu.
Intr-un bol separat, amesteca faina cu amidonul si praful de copt, apoi incorporeaza-le treptat in compozitia de unt. Mixeaza pana la omogenizare.
Acopera aluatul cu folie alimentara si lasa-l la frigider timp de 2 ore.
Dupa racire, intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pana la o grosime de aproximativ 3 mm.
Decupeaza biscuitii in forme dorite si asaza-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coace biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10 minute.
Dupa ce s-au racit, presara zahar pudra deasupra si serveste.
Acesti biscuiti cu lamaie sunt fragezi, delicati si extrem de gustosi – perfecti pentru orice moment al zilei!