Biscuiti fragezi si aromati facuti in casa

Biscuiti fragezi si aromati facuti in casa

Ingrediente necesare:

320 g faina, aproximativ
2 linguri zahar pentru aluat
1 praf de sare
8 g zahar vanilat
Coaja rasa de la 1 lamaie (optional)
1 lingurita praf de copt
1 ou pentru aluat
100 g smantana fermentata
100 g unt
1 ou pentru uns
2-3 linguri zahar, deasupra
Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

Pregatirea aluatului:
Intr-un bol, cernem faina si adaugam praful de copt, sarea, zaharul tos si zaharul vanilat, precum si cubuletele de unt. Framantam pana cand obtinem un amestec sfaramicios.

Adaugarea ingredientelor lichide:
Adaugam smantana, oul si, optional, coaja rasa de lamaie. Continuam sa framantam pana cand obtinem un aluat omogen. Lasam aluatul sa se odihneasca timp de 15 minute, acoperit cu un prosop curat, la temperatura camerei.

Modelarea si coacerea:
Intindem aluatul pana ajunge la o grosime de 5-7 mm si il ungem cu ou batut. Presaram 2-3 linguri de zahar deasupra. Taiem aluatul in bucati triunghiulare si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.
Coacem biscuitii la 180°C pentru 25 de minute.

Finalizarea:
Dupa coacere, putem pudra biscuitii cu zahar pudra pentru a le oferi un aspect atractiv.

RETETA BONUS -> Nuci Umplute: Fragede si Aromate ca pe Vremuri

Reteta de Nuci Umplute: Fragede si Aromate ca pe Vremuri

Ingrediente pentru Aluat:
200 g unt
600 g faina
4 oua
4 linguri zahar
1 plic praf de copt

Ingrediente pentru Crema:
Marginile ramase de la fursecuri sau biscuiti simpli
150 g zahar pudra
200 g nuca maruntita
1 esenta de rom
1 lingura cacao
200 ml lapte

Mod de Preparare

Pregatirea aluatului: Amesteca untul cu zaharul pana cand acesta din urma se dizolva complet, apoi incorporeaza ouale si mixeaza pana la omogenizare. Adauga faina si praful de copt, framantand pana obtii un aluat usor de modelat.

Modelarea si coacerea cojilor: Pune aluatul in formele speciale de nuci si coace pana cand capata o nuanta aurie. Verifica dupa 20-30 de secunde pentru a preveni arderea.

Prepararea cremei: Amesteca resturile de aluat sau biscuitii maruntiti cu zahar pudra, nuca macinata, esenta de rom, cacao si lapte pana obtii o compozitie cremoasa.

Asamblarea nucilor: Umple fiecare coaja cu crema si lipeste-le doua cate doua. La final, presara zahar pudra pentru un aspect deosebit.