Biscuiti simpli cu lamaie si ciocolata

Biscuiti simpli cu lamaie si ciocolata

Biscuitii simpli cu lamaie si ciocolata sunt o alegere perfecta pentru cei care isi doresc un desert rapid si delicios. Cu o combinatie de arome proaspete de lamaie si ciocolata, acesti biscuiti crocanti pe exterior si moi in interior sunt perfecti pentru orice moment al zilei. Fie ca ii savurezi alaturi de o cafea dimineata sau ca o gustare dulce dupa-amiaza, acesti biscuiti te vor cuceri cu siguranta.

Ingrediente
400 g faina
300 g zahar
2 oua
200 ml ulei
10 g praf de copt
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 fiola esenta de lamaie
80 g ciocolata

Instructiuni de preparare:

Intr-un bol adanc, amestecati faina cu praful de copt. Adaugati cele doua oua, turnati treptat uleiul, apoi incorporati zaharul, coaja rasa de lamaie si esenta de lamaie. Este recomandat sa folositi coaja de lamaie neprocesata chimic. Amestecati usor compozitia cu o spatula pana cand ingredientele se combina bine, apoi framantati aluatul cu mana pana devine omogen si moale, similar cu consistenta plastilinei. Puteti sa-l framantati direct pe blatul de lucru presarat cu faina.

Tapetati tava cuptorului cu hartie de copt. Dupa ce aluatul este gata, rupeti bucati mici si formati bilute, pe care le asezati in tava, lasand spatiu intre ele, deoarece vor fi aplatizate si trebuie sa evitam lipirea lor.

Topiti ciocolata la bain-marie si lasati-o sa se raceasca. Dupa ce ciocolata s-a racit, inmuiati capatul unui tel in ea si presati usor bilutele din tava, formand astfel un model de floricica din ciocolata, in timp ce biscuitii se aplatizeaza usor. Continuati acest proces pana cand terminati de format toti biscuitii.

Coaceti biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute, pana cand marginile incep sa se rumeneasca usor. Dupa ce s-au copt, lasati-i sa se raceasca inainte de a-i servi.

Biscuitii cu lamaie si ciocolata sunt o reteta simpla, dar cu un rezultat spectaculos, care va fi apreciat de intreaga familie. Fiecare muscatura aduce un echilibru perfect intre aciditatea lamaii si dulceata ciocolatei, oferind o explozie de arome care te va face sa revii mereu la aceasta reteta. Pofta buna!