Ingrediente necesare (pentru 28-30 bucati):
300g faina
150g unt (82% grasime)
2 oua
140g zahar
10g cacao
1 esenta de vanilie
Etapele de preparare a biscuitilor spiralati:
Pasul 1: Pregatirea Aluatului
Incepe prin a lasa untul sa se inmoaie la temperatura camerei. Bate-l cu zaharul pana cand obtii o consistenta cremoasa, asigurandu-te ca razuiesti peretii vasului pentru a obtine un amestec omogen.
Pasul 2: Adaugarea Aromei si a Oualor
Adauga esenta de vanilie si incorporeaza ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare ou adaugat.
Pasul 3: Impartirea Aluatului
Treptat, adauga faina si amesteca pana se formeaza un aluat moale. Imparte aluatul in doua parti egale. Intr-una dintre acestea, incorporeaza cacaoa. Infasoara fiecare parte de aluat in folie alimentara si lasa-le la congelator pentru aproximativ 30 de minute.
Pasul 4: Modelarea si Rularea Aluatului
Intinde subtire fiecare parte de aluat in foi. Suprapune foaia de cacao peste cea alba, presand usor pentru a adera. Taie marginile pentru a obtine un dreptunghi uniform, apoi ruleaza strans aluatul, formand o spirala.
Pasul 5: Racirea si Taierea Ruloului
Inveleste ruloul in folie alimentara si lasa-l in congelator timp de aproximativ o ora. Poate fi pastrat in congelator pana la o luna.
Pasul 6: Coacerea Biscuitilor
Taie ruloul in felii de aproximativ 5 mm grosime, asaza-le pe o tava si coace-le la 180°C timp de 10 minute. Lasa biscuitii sa se raceasca inainte de a-i servi.
Biscuitii spiralati se pastreaza proaspeti intr-un recipient inchis etans pentru cateva zile, fiind deliciosi si aspectuosi pentru orice ocazie!