Biscuiti umpluti cu crema de migdale

Biscuiti umpluti cu crema de migdale

Ingrediente pentru biscuiti:
400 g faina
100 g zahar pudra
150 g unt
150 g nuca macinata
2 linguri de cacao
1/2 plic praf de copt (aproximativ 5 g)
1 ou
Ingrediente pentru crema:
300 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
150 g unt
100 g zahar pudra
1/2 fiola esenta de migdale

Mod de preparare pentru biscuiti:
Amesteca toate ingredientele si framanta aluatul pana devine omogen.
Pune aluatul in forme speciale pentru biscuiti (in forma de nuci) si coace-le in cuptor preincalzit la 180°C (mod clasic, caldura sus-jos) timp de 10-15 minute.
Nu este nevoie sa ungi formele inainte de coacere.
Dupa ce biscuitii s-au copt, lasa-i sa se raceasca usor, apoi scoate-i din forme – vor iesi cu usurinta.
Mod de preparare pentru crema:
Fierbe budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic, folosind cei 300 ml de lapte. Las-o sa se raceasca complet.
Intr-un bol separat, mixeaza untul cu zaharul pudra si esenta de migdale pana devine o crema pufoasa.
Adauga treptat budinca racita si amesteca bine pana la omogenizare.
Asamblare:
Umple biscuitii raciti cu crema folosind o lingurita sau un pos. Uneste doua jumatati pentru a forma „nucile”.