Ingrediente:
220 grame faina universala
150 grame zahar granulat
30 grame cacao neindulcita
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
240 ml lapte
115 grame unt nesarat, topit
2 oua mari
1 lingurita extract de vanilie
175 grame chipsuri de ciocolata semidulce
Instructiuni:
1.Preincalziti cuptorul la 190°C. Tapetati o tava pentru briose cu forme de hartie sau ungeti cu ulei.
2.Intr-un bol mare, cerneti impreuna faina, zaharul granulat, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
3.Intr-un alt bol, bateti impreuna laptele, untul topit, ouale si extractul de vanilie pana se combina bine.
4.Turnati ingredientele lichide peste cele uscate si amestecati pana cand sunt doar combinate. Nu amestecati prea mult.
5.Inglobati usor chipsurile de ciocolata semidulce in aluat pana sunt distribuite uniform.
6.Umpleti formele de briose pregatite aproximativ 2/3 din capacitate cu aluat.
7.Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 18-20 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul unei briose iese curata.
8.Scoateti briosele din cuptor si lasati-le sa se raceasca in tava timp de 5 minute inainte de a le transfera pe un gratar pentru a se raci complet.