Aceste briose delicioase, pufoase si de post sunt ideale pentru orice ocazie. Combinatia de cacao si fructe le ofera un gust intens si o textura moale, perfecta pentru iubitorii de deserturi.
Ingrediente (pentru 12 briose)
250 g faina alba
100 g zahar brun
3 linguri cacao pudra
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
200 ml lapte vegetal (migdale, soia, ovaz etc.)
100 ml ulei vegetal (de floarea-soarelui sau cocos topit)
1 lingurita esenta de vanilie
150 g fructe (visine, cirese sau fructe uscate – la alegere)
1 lingura otet de mere
Metoda de preparare
Pregatirea ingredientelor uscate
Intr-un bol mare, cerne faina impreuna cu cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Adauga zaharul brun si un praf de sare, apoi amesteca bine toate ingredientele uscate.
Prepararea ingredientelor lichide
Intr-un alt bol, combina laptele vegetal cu uleiul, esenta de vanilie si otetul de mere. Amesteca bine pana cand lichidele sunt omogene.
Combinarea aluatului
Toarna treptat ingredientele lichide peste cele uscate, amestecand usor cu o spatula sau un tel, pana obtii un aluat omogen si fara cocoloase. Ai grija sa nu amesteci excesiv, pentru a pastra textura pufoasa a brioselor.
Adaugarea fructelor
Incorporeaza fructele (visinele, ciresele sau fructele uscate) in aluat, distribuindu-le uniform.
Coacerea
Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava pentru briose, tapetand-o cu hartii speciale. Umple fiecare forma aproximativ trei sferturi cu aluat.
Coace briosele timp de 20-25 de minute sau pana trec testul scobitorii (introdu o scobitoare in mijlocul unei briose – daca iese curata, sunt gata).
Lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le servi.
Sugestii de servire
Poti presara putin zahar pudra pe deasupra sau le poti decora cu topping-uri de post, precum ciocolata neagra topita sau fulgi de cocos.
Aceste briose sunt perfecte alaturi de o ceasca de ceai sau cafea si vor fi pe placul tuturor!