Iata reteta pentru briose marmorate, un desert delicios si atragator. Aceasta reteta este pentru aproximativ 12 briose si necesita urmatoarele ingrediente:
250 g faina
180 g zahar
25 g cacao neagra
80 ml ulei
250 ml lapte dulce
1 ou mare
1 pliculet praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1 fiola mica esenta de rom
4 linguri apa fierbinte
Un praf de sare
Forme de copt pentru briose
Metoda de preparare:
1.Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pregateste formele de copt pentru briose, asezand hartii de copt in fiecare forma.
2.Intr-un bol mare, amesteca faina cernuta cu praful de copt. Adauga si sarea si amesteca bine ingredientele uscate.
3.Intr-un alt bol, mixeaza oul cu zaharul si cu esenta de vanilie. Se mixeaza pana la topirea completa a zaharului.
4.Amesteca cate putin uleiul si laptele (la temperatura camerei) pana cand obtii un amestec omogen.
5.Adauga treptat faina peste amestecul lichid si amesteca cu un tel pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate si obtii o compozitie omogena si fara cocoloase.
5.Intr-un alt castron mic, amesteca cacaoa cu esenta de rom si cu apa fierbinte pana obtii o pasta omogena.
6.Ia aproximativ jumatate din compozitia obtinuta la pasul 5 si adauga pasta de cacao. Amesteca bine pentru a incorpora bine toata cacaoa.
7.Cu ajutorul unei linguri, umple formele de copt pentru briose cu compozitia alba si cu cacao alternativ (2 linguri compozitie alba, 2 linguri cacao si tot asa).
8.Cu ajutorul unei scobitori sau a unui pai se traseaza linii pe suprafata compozitiei pronind de la margini spre centru sau din centru spre margini pentru a crea efectul marmorat.
9.Baga tava cu briose in cuptorul preincalzit si coace timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand briosele sunt bine crescute si cand trec testul scobitorii (scobitoarea introdusa in mijlocul unei briose trebuie sa iasa curata).
10.Odata coapte, lasa briosele sa se raceasca in tava pentru cateva minute, apoi transfera-le pe un gratar pentru a se raci complet.
Poti sa le servesti asa cum sunt sau poti adauga o glazura de ciocolata sau vanilie deasupra pentru un plus de savoare.
Aceste briose marmorate sunt perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi, iar aspectul lor atragator cu modelul marmorat va impresiona cu siguranta. Bucura-te de aceste delicii pufoase.
Ar trebui sa incerci si reteta noastra de Negresa cu nuca, cafea si ciocolata