Briose umplute cu crema de vanilie

briose umplute cu crema de vanilie

Briosele umplute cu crema de vanilie sunt o delicatesa perfecta pentru orice ocazie, combinand textura pufoasa a aluatului cu o umplutura fina si aromata de vanilie.

Ingrediente necesare

PENTRU TORT
12 linguri de unt nesarat, inmuiat
1 cana de zahar
2 lingurite de vanilie
3 oua
1 ½ cani de faina
2 lingurite de praf de copt
½ lingurita de sare
⅔ cana de lapte batut

PENTRU UMPLUTURA
3 galbenusuri de ou
3 cani de lapte
½ cana de zahar
⅓ cana de amidon de porumb
¼ lingurita de sare
1 lingurita de vanilie

PENTRU GANACHE
8 uncii de ciocolata semi-dulce pentru copt, fin tocata
1 cana de smantana pentru frisca

Metoda de preparare:

PENTRU TORT:
Intr-un bol mare de mixare, combinati untul si zaharul si mixati pana devin cremoase.
Adaugati vanilia si bateti din nou.
Adaugati ouale, batand bine dupa fiecare.
Intr-un bol separat, combinati faina, praful de copt si sarea.
Incorporati treptat amestecul de faina si laptele batut in compozitia cremoasa, in trei portii, incepand si terminand cu ingredientele uscate. Mixati doar pana cand totul este bine omogenizat.
Asezati hartii pentru briose intr-o tava de muffins usor unsa si umpleti fiecare hartie pana la trei sferturi din capacitate.
Coaceti intr-un cuptor preincalzit la 175°C timp de 18-25 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul unui cupcake iese curata. Lasati sa se raceasca complet.

PENTRU UMPLUTURA:
Intr-un bol mediu, bateti bine galbenusurile de ou.
Adaugati treptat laptele in amestec, pana se combina complet.
Intr-o cratita mare si grea, combinati zaharul, amidonul de porumb si sarea pe foc moderat.
Adaugati incet amestecul de lapte, amestecand continuu pentru a evita formarea de cocoloase.
Continuati sa gatiti la foc mediu-mic, amestecand constant, pana cand amestecul ajunge la un clocot usor, aproximativ 20 de minute. La acest punct, amestecul ar trebui sa se ingroase si va continua sa se ingroase pe masura ce se raceste. Luati de pe foc.
Puneti cratita intr-un bol mare umplut cu apa rece, amestecand continuu. Adaugati vanilia si continuati sa amestecati pana se omogenizeaza bine.
Pentru a preveni formarea unei pelicule, acoperiti umplutura cu folie de plastic si refrigerati pana cand este gata de utilizare.

PREGATIREA GANACHE-ULUI:
Puneti ciocolata intr-un procesor de alimente si tocati-o pana devine bucati mici. Transferati intr-un bol si puneti deoparte.
Intr-o cratita mica, incalziti smantana pana incepe sa scoata abur, amestecand regulat.
Turnati incet smantana fierbinte peste ciocolata si amestecati continuu pana cand amestecul devine omogen. Lasati sa se raceasca suficient cat sa puteti atinge, dar nu pana se intareste.

ASAMBLAREA BRIOSELOR:
Dupa ce briosele s-au racit complet, transferati umplutura de crema intr-un pos de patiserie cu un varf pentru umplere.
Umpleti fiecare cupcake cu crema de patiserie si puneti-le deoparte.
Scufundati fiecare cupcake in ganache-ul pregatit. Lasati ganache-ul sa se intareasca, aproximativ 30 de minute pana la o ora.

Savurati aceste briose umplute cu crema de vanilie alaturi de cei dragi si transformati fiecare moment intr-o clipa de rasfat dulce.