Bucurati-va de gustul proaspat si cremos al unei prajituri cu capsuni, perfecta pentru a va incanta simturile in orice moment al zilei

Prajitura cu capsune
Bucurati-va de gustul proaspat si cremos al unei prajituri cu capsuni, perfecta pentru a va incanta simturile in orice moment al zilei

Descoperiti savoarea racoritoare a unei prajituri cu capsuni, perfecta pentru a va delecta simturile in orice moment al zilei. Aceasta prajitura combina dulceata fructelor proaspete cu o crema fina, oferind o experienta culinara de neuitat. Fie ca o savurati la micul dejun, ca desert dupa pranz sau ca o gustare delicioasa dupa-amiaza, prajitura cu capsuni va va incanta cu siguranta.

Ingrediente:

150 g zahar granulat
3 oua
70 ml ulei vegetal
170 g faina simpla
70 ml suc de portocale sau coaja de portocala
2 lingurite praf de copt
700 ml lapte
2 pachete budinca de vanilie
100 g zahar granulat
450 g crema de branza, frisca sau smantana
Dulceata de capsuni (dupa gust)
1 kg capsuni
2 pliculete gelatina
500 ml apa
100 g zahar granulat
Unt si faina (pentru pregatirea formei de copt)

Mod de preparare:

Pregatirea formei de copt: Ungeti o forma de copt (24×37 cm) cu unt si presarati-o cu faina.

Prepararea aluatului:
Intr-un castron mare, bateti ouale si adaugati zaharul. Amestecati pana cand compozitia incepe sa se ingroase.
Treptat, adaugati uleiul vegetal si continuati sa amestecati pana obtineti o consistenta cremoasa.
Amestecati faina si praful de copt intr-o cana, apoi adaugati acest amestec in castron, impreuna cu sucul de portocale.
Turnati aluatul in forma de copt pregatita si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 20-25 de minute.

Prepararea cremei de vanilie:
Intr-un castron mic, amestecati putin lapte cu praful de budinca de vanilie.
Intr-o oala, incalziti restul de lapte si adaugati zaharul, amestecand constant.
Cand laptele ajunge la punctul de fierbere, adaugati amestecul de lapte cu budinca si gatiti pana se ingroasa. Lasati budinca sa se raceasca.
Dupa racire, adaugati crema de branza, frisca sau smantana la budinca si bateti pana obtineti o crema omogena.

Asamblarea desertului:
Intindeti dulceata de capsuni pe blatul racit.
Adaugati crema de vanilie deasupra.
Spalati si taiati capsunile in jumatati si decorati desertul cu ele.

Prepararea glazurii:
Amestecati apa cu gelatina si zaharul intr-o oala mica.
Aduceti amestecul la punctul de fierbere si fierbeti timp de aproximativ un minut.
Lasati-l sa se raceasca timp de aproximativ 10 minute, apoi turnati-l peste desert.

Finalizare:
Lasati desertul la frigider pentru cel putin doua ore inainte de servire.

Bucurati-va de fiecare felie din aceasta prajitura cu capsuni, care aduce impreuna arome proaspete si o textura cremoasa, facand-o desertul ideal pentru orice ocazie. Fie ca o impartiti cu cei dragi sau o savurati singuri, aceasta prajitura este un adevarat rasfat pentru simturi, reusind sa transforme orice moment al zilei intr-o clipa de pura placere.