Budinca aperitiv cu dovlecei, o gustare usoara si economica

Budinca aperitiv cu dovlecei, o gustare usoara si economica

Ingrediente:
70 g faina
100g gris
2 bucati dovlecei
4 oua
200 g cascaval ras
50 ml ulei
150 g branza dulce sau sarata
o legatura patrunjel
2 morcovi
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Dovleceii si morcovii se rad pe razatoarea fina, apoi se storc bine de zeama si se pun intr-un bol mare. Peste legumele rase se adauga faina, grisul, ouale, branza dulce, patrunjelul tocat fin, sarea si piperul dupa gust. Se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat moale si omogen.

Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava de 24×40 cm. Amestecul se toarna uniform in tava si se coace in cuptorul preincalzit la 180˚C pentru aproximativ 35-40 de minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, tava se scoate si se presara cu cascaval ras, apoi se continua coacerea. Dupa ce este gata, se lasa sa se raceasca in tava inainte de a fi servit.