Caramele cu Lapte: Delicii Rapid Pregatite Acasa pentru Cei Mici

Caramele cu Lapte: Delicii Rapid Pregatite Acasa pentru Cei Mici

Caramelele cu lapte sunt desertul perfect pentru cei mici, fiind usor de preparat si extrem de delicioase. Cu doar cateva ingrediente simple, poti crea un dulce de casa care va incanta intreaga familie.

Ingrediente

150 g zahar alb
115 g unt gras
200 g zahar brun
350 ml smantana pentru frisca
2 lingurite esenta de vanilie
Unt pentru uns tava

Mod de Preparare

Pregatirea Ingredientelor:
Topiti untul intr-o craticioara.

Prepararea Compozitiei de Caramele:
Intr-o oala cu pereti inalti si antiaderenta, amestecati zaharul alb, zaharul brun si smantana pentru frisca.
Puneti amestecul la foc mediu, amestecand constant cu o lingura de lemn, pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase.

Adaugarea Untului si a Vaniliei:
Incorporati untul topit si esenta de vanilie in compozitie.
Continuati sa amestecati bine si lasati pe foc inca 5-10 minute.

Verificarea Consistentei:
Pentru a verifica daca sunt gata, picurati cateva picaturi din compozitie in apa rece.
Daca compozitia se intareste imediat, este gata si o puteti lua de pe foc.

Turnarea si Racirea:
Ungeti o tava cu unt si turnati compozitia de caramele in ea.
Lasati caramelele sa se raceasca complet la temperatura camerei.
Dupa racire, dati tava la rece pentru 2-3 ore pana cand compozitia se intareste.

Taierea Caramelelor:
Taiati caramelele in formele dorite si pastrati-le intr-un recipient din sticla cu capac, la temperatura camerei.

Sfat:
Amestecati constant pentru a preveni lipirea si arderea compozitiei.

Pregatite rapid si savurate cu bucurie, caramelele cu lapte aduc zambete pe fetele celor mici. Incearca aceasta reteta simpla si bucura-te de un desert delicios, perfect pentru orice ocazie.