Caserola Frantuzeasca cu Chiftelute si Sos Besamel – O Reteta Delicioasa, Ideala pentru Intreaga Familie

Caserola Frantuzeasca cu Chiftelute si Sos Besamel

Ingrediente
3 cartofi (aproximativ 600g), curatati si fierti
1 ceapa alba (aproximativ 150g)
500g carne tocata de vita
1 lingurita patrunjel tocat
1 varf de cutit paprika
200g mozzarella rasa
Sare
Piper

Ingrediente pentru sosul besamel
75g unt
60g faina
1 litru de lapte
2 lingurite sare
1/2 lingurita nucsoara

Mod de Preparare

Prepararea Sosului Besamel:
Intr-o cratita medie, topeste untul la foc mediu-mic. Adauga faina si amesteca pana obtii o compozitie omogena. Gateste amestecul pana capata o nuanta aurie deschisa, aproximativ 6-7 minute.
Intre timp, incalzeste laptele intr-o alta cratita pana aproape de punctul de fierbere. Adauga laptele cald treptat, cate o cana pe rand, la amestecul de unt, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Dupa ce laptele este complet incorporat, adu amestecul la fierbere si gateste timp de 10 minute, amestecand constant. La final, asezoneaza cu sare si nucsoara.

Prepararea Caserolei:
-Preincalzeste cuptorul la 200°C.
-Intr-un bol mare, combina carnea tocata cu patrunjelul tocat, paprika, sare si piper. Amesteca bine pana se omogenizeaza.
-Curata si fierbe cei trei cartofi pana sunt semi-moale, aproximativ 7 minute. Dupa ce s-au fiert, taie-i in felii si aranjeaza-i intr-o tava de sticla rotunda. Asaza un strat de felii pe fundul tavii si creeaza un alt strat pe peretii tavii.
-Formeaza aproximativ 15 chiftele din amestecul de carne si asaza-le pe feliile de cartofi.
-Foloseste feliile ramase de cartofi pentru a separa chiftelele si a crea compartimente intre ele.
-Toarna sosul besamel in fiecare compartiment si presara mozzarella rasa deasupra.
-Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace timp de 15 minute.
-Cand este gata, vei avea un preparat delicios, cu un strat generos de branza topita si sos besamel, ideal pentru intreaga familie!