Cea mai buna reteta de dovlecei in aluat de chefir si usturoi: Simplu, rapid si delicios

Ingrediente:
1 dovlecel (poti folosi si conopida sau ciuperci)
2 oua (aproximativ 120 g)
100 ml chefir
60 g faina
1 catel de usturoi (zdrobit, aproximativ 5 g)
Sare si piper, dupa gust
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Spala si sterge dovlecelul. Taie-l in felii subtiri (nu este necesar sa-l cureti de coaja). Presara sare peste felii, adauga usturoiul zdrobit si lasa-le cateva minute sa absoarba aroma.
Intr-un bol, bate ouale cu chefirul, sarea si piperul. Adauga faina treptat si amesteca pana obtii un aluat omogen, fara cocoloase.
Fiecare felie de dovlecel se trece mai intai printr-un strat subtire de faina, apoi se scufunda in aluatul de chefir.
Incalzeste o tigaie cu ulei. Prajeste feliile de dovlecel pe ambele parti, pana devin aurii si crocante. Aluatul adera perfect la dovlecei si formeaza o crusta delicioasa.
Serveste dovleceii fierbinti, alaturi de o garnitura preferata, cum ar fi salata sau piureul de cartofi. Poti adauga un sos sau un dip, dupa gust.

Aceasta reteta simpla de dovlecei in aluat de chefir si usturoi este perfecta pentru un pranz rapid si gustos. Combinatia dintre chefir si usturoi ofera o aroma deosebita, transformand dovleceii intr-un preparat crocant si savuros. Incearca si bucura-te de un preparat delicios!