Cea mai buna salata de Boeuf

Salata de boeuf este o delicioasa combinatie de carne de vita fiarta, legume si maioneza, rezultand intr-un preparat savuros si reconfortant, ideal pentru o masa festiva. Aromele bogate si texturile variate fac din aceasta salata un aperitiv clasic apreciat de multi.

Ingrediente:
-Rasol vita cu os 600gr
-Telina 100gr
-Radacina patrunjel 2 bucati
-Pastarnac 1 bucata
-Morcov 3-4 bucati
-Ceapa 1 bucata medie
-Cartofi 5 bucati medii
-Ulei pentru maioneza 400ml
-Zeama lamaie 2 lingurite
-Maioneza 450gr + 50gr pt decor
-Mustar 50gr
-Ezoic
-Castraveti murati 150gr
-Gogosari murati 100gr
-Mazare boabe fiarta 100gr
-Sare

Metoda de preparare:

Intr-o oala se pun la fiert 4-5 litri de apa, se adauga rasolul de vita si o lingurita de sare. Dupa ce spuma este indepartata, se acopera cu un capac si se fierbe timp de 90 de minute. Apoi, se adauga legumele precum morcovul, pastarnacul, telina, radacina de patrunjel si ceapa. Se lasa sa fiarba inca 30 de minute.

Prepararea maionezei: 3 galbenusuri fierte, un galbenus crud, si o lingurita de sare, la care se adauga treptat cei 500 ml de ulei pentru a evita separarea maionezei. In maioneza se amesteca 2 lingurite de mustar si zeama de la o jumatate de lamaie pentru a completa gustul.

Separat, se fierb 4-5 cartofi medii in coaja, se verifica cu o furculita dupa 30 de minute si se lasa sa se raceasca complet. Carnea si legumele fierte sunt tocate marunt, la fel si cartofii fierti. Toate ingredientele sunt amestecate cu grija, adaugand o cantitate potrivita de sare. Se adauga 450 de grame din maioneza pregatita anterior si se amesteca pana cand este complet incorporata.

Pasul final consta in asezarea salatei pe un platou si decorarea dupa preferinte.