
Aceasta reteta de sfecla rosie cu hrean, transmisa din generatie in generatie, este nelipsita de pe masa noastra de Paste. Simpla, aromata si usor acrisoara, poate fi servita ca garnitura sau conservata pentru mai tarziu.
Ingrediente:
1500 g sfecla rosie
50 g zahar
50 g otet
¼ lingurita sare
1 lingura hrean ras (proaspat sau din borcan)
1 lingurita chimen
Mod de preparare:
Sfecla se fierbe pana devine moale. Daca doresti, poti folosi sfecla gata fiarta, ambalata in vid. Se da pe razatoare mare.
Se adauga hreanul ras (optional, in functie de preferinte), sarea, chimenul, zaharul si otetul. Se amesteca bine si se lasa la rece peste noapte, pentru ca aromele sa se combine.
Salata poate fi consumata imediat sau pusa in borcane sterilizate. Se sterge marginea borcanului, se fierb capacele cateva minute, se usuca bine si se inchid ermetic.
Borcanele se asaza intr-o oala mare, se acopera cu apa pana la ¾ din inaltime si se fierb aproximativ 10 minute. Se lasa la racit in apa, apoi se depoziteaza intr-un loc racoros.