O ceafa de porc delicioasa, perfecta si frageda pentru sandvisuri. Datorita inmuierii in saramura, carnea devine foarte frageda si usor sarata la interior. Coacerea la temperatura joasa, dar pentru o perioada mai lunga de timp, o face extrem de moale, ideala pentru sandvisuri. O recomand cu caldura!
Ingrediente:
1,5 kg ceafa de porc (fara os)
Pentru saramura:
1 litru apa rece
2 linguri sare obisnuita
Pentru marinada:
1 lingura usturoi granulat
1,5 linguri ceapa uscata
1 lingurita boia dulce
1/3 lingurita sare
Piper (dupa gust)
2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Prepararea saramurii:
Pentru fiecare litru de apa rece, adaugati 2 linguri de sare. Inmuiati carnea in aceasta saramura, asigurandu-va ca este complet acoperita. Lasati la frigider timp de 24 de ore.
Pregatirea carnii:
Dupa 24 de ore, scoateti ceafa din saramura si uscati-o cu prosoape de hartie. Amestecati ceapa uscata, usturoiul granulat, boiaua, sarea, piperul si uleiul, apoi ungeti bine carnea cu aceasta marinada.
Prajirea si coacerea:
Rumeniti ceafa de porc pe toate partile intr-o tigaie cu putin ulei, apoi transferati-o intr-o punga de copt, legand-o bine la ambele capete. Coaceti carnea la 150°C, cu ventilatie, timp de aproximativ 3 ore.
Servirea:
Dupa ce carnea este gata, lasati-o sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de a o felia. Puteti taia friptura in felii mai groase pentru un pranz copios sau o puteti lasa sa se raceasca complet, apoi sa o feliati subtire pentru sandvisuri.
Pofta buna!