Cel Mai Bun Chec Pufos – Reteta Perfecta pentru un Desert Simplu si Aromat

Daca iti plac prajiturile fragede, aerate si usor de preparat, acest chec pufos este alegerea ideala! Cu o textura fina, gust delicat de vanilie si o crusta usor crocanta, acest desert este perfect pentru orice ocazie.

Ingrediente:
6 oua mari
250 g unt
250 g zahar
225 g faina alba
185 g amidon de porumb
1,5 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat (dublu)
zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:
Sparge ouale intr-un bol adanc, adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi mixeaza pana obtii o compozitie spumoasa.
Amesteca faina cu amidonul si praful de copt, apoi incorporeaza-le treptat in compozitia de oua, mixand continuu.
Toarna untul fierbinte peste aluat si mai mixeaza putin. (Este foarte important ca untul sa fie fierbinte!)
Unge usor cu unt doua tavi de 11×40 cm, apoi toarna aluatul pana la jumatatea formei.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45-50 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa racire, pudreaza checul cu zahar.

Un desert simplu, dar absolut delicios! Pofta buna! 🍰