Ingrediente:
4 oua
200 g zahar
200 ml lapte
100 ml ulei
300 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
1 lingurita esenta de vanilie
200 g capsuni sau visine (proaspete sau congelate)
Un praf de sare
Mod de preparare:
Daca folosesti fructe congelate, lasa-le la scurs pe un prosop de hartie. Daca sunt proaspete, spala-le si taie-le in jumatati daca sunt prea mari.
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma ferma.
Adauga treptat zaharul si mixeaza pana cand devine o bezea lucioasa.
Incorporeaza galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor.
Adauga laptele si uleiul, amestecand la viteza mica.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le treptat in compozitie, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
Toarna aluatul intr-o tava (aprox. 25×30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Presara fructele deasupra, distribuindu-le uniform.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia in patrate.
Optional, o poti presara cu zahar pudra pentru un aspect mai atragator.
Pofta buna! 😊