Ingrediente:
1000 g carne tocata (de porc)
90 g fulgi de ovaz
2 oua
aproximativ 5 g sare (1 lingurita)
2 g piper (1/2 lingurita)
5 g ierburi de Provence (1 lingurita)
10 g maghiran (1 lingura)
1 ceapa
1 praz
2 morcovi mari
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Curata morcovii si da-i pe razatoarea mare. Taie prazul spalat in felii subtiri, iar ceapa in cubulete mici.
Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste legumele pana devin usor aurii.
Intr-un bol mare, amesteca carnea tocata, ouale, legumele calite, fulgii de ovaz, ierburile, sarea si piperul.
Framanta compozitia si pune-o intr-o tava lunga pentru chec unsa cu unt.
Coace la 180°C timp de 50-60 de minute. Dupa coacere, lasa sa se raceasca 5 minute, apoi feliaza.
Pofta buna!