Acest pandispan cu cocos si afine este perfect chiar si pentru cei fara experienta in bucatarie. Se prepara rapid, iar ingredientele sunt usor de gasit. Textura sa umeda si gustul echilibrat il fac ideal pentru orice ocazie. Poate fi pastrat cateva zile intr-un recipient inchis, mentinandu-si prospetimea.
Ingrediente:
(pentru o tava de chec de aproximativ 25×12 cm):
375 g faina alba (preferabil faina de prajituri)
2 lingurite pline de praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
45 g fulgi de cocos
1 lingura zahar vanilat sau 1 lingurita vanilie pudra
100 g unt
3 oua
110 g zahar
3 linguri de iaurt natural (sau smantana/maia/kefir)
125 ml lapte de cocos (sau lapte obisnuit)
250 g afine
1 lingura faina (pentru a acoperi afinele)
3 linguri zahar pudra (pentru decor)
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 170°C.
Tapeteaza tava cu hartie de copt, mototolita si umezita sub jet de apa pentru a se aseza mai bine.
Cerne faina si praful de copt intr-un bol.
Adauga fulgii de cocos si zaharul vanilat, apoi amesteca bine.
Topeste untul la foc mic, fara a-l lasa sa fiarba, si lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei.
Intr-un alt bol, bate ouale cu zaharul pana obtii o compozitie spumoasa.
Adauga treptat untul topit, apoi iaurtul si laptele, mixand continuu.
Incorporeaza jumatate din amestecul de faina in compozitia lichida, amesteca, apoi adauga restul fainii si omogenizeaza bine.
Amesteca afinele cu 1 lingura de faina pentru a preveni scufundarea lor in aluat.
Toarna jumatate din aluat in tava.
Presara jumatate din afine peste aluat.
Adauga restul de aluat si distribuie deasupra afinele ramase, apasandu-le usor.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace timp de aproximativ 50 de minute.
Verifica daca este gata cu ajutorul unei scobitori – daca iese curata, prajitura este coapta. Daca nu, mai lasa la copt inca 5-10 minute.
Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca complet pe un gratar metalic.
Dupa racire, presara zahar pudra sau pregateste un glazur simplu din ½ cana de zahar pudra si 1 lingura de suc de lamaie.
Acest pandispan este delicios si usor de facut, perfect pentru a fi servit la o intalnire cu prietenii sau drept cadou dulce pentru cineva drag!