Chec cu ciocolata moale, fraged si delicios

Acest chec neobisnuit cu aroma de cafea, acoperit cu glazura de ciocolata si decorat cu alune crocante, este un desert perfect pentru momentele cand iti doresti ceva dulce si rapid de pregatit. Usor de realizat si plin de savoare, este ideal pentru iubitorii de cafea si ciocolata!

Ingrediente pentru aluat:
Faina – 300 g
Zahar – 200 g
Ulei – 200 g
Apa – 200 g
Oua – 4 bucati
Amidon – 30 g
Cacao – 30 g
Zahar vanilat – 10 g (un plic)
Praf de copt – 10 g (un plic)
Pentru cafea:
Lapte – 600 g
Apa – 100 g
Zahar – 30 g
Cafea instant – 10 g
Pentru decor:
Ciocolata – dupa gust
Alune – dupa gust

Mod de preparare:
Pasul 1:
Intr-un bol mare, adauga zaharul (200 g) si cele 4 oua. Foloseste un mixer electric pentru a bate compozitia pana devine albicioasa si spumoasa. Adauga treptat uleiul (200 g) si apa (200 g), amestecand delicat cu un tel. Cerne peste aceasta compozitie faina, amidonul, praful de copt si zaharul vanilat.
Pasul 2:
Adauga cacao (30 g) si amesteca bine, fie manual cu un tel, fie la viteza mica folosind mixerul. Toarna aluatul intr-o forma de chec (sau guguluf), bine unsa cu unt.
Pasul 3:
Coace aluatul in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 35–40 de minute. Verifica daca este copt folosind o scobitoare – daca aceasta iese curata, checul este gata.
Pasul 4:
In timp ce checul se coace, prepara cafeaua: dizolva cafeaua instant (10 g) si zaharul (30 g) in 100 g de apa calda, apoi adauga laptele rece (600 g). Imediat ce scoti checul din cuptor, toarna cafeaua rece deasupra. Aceasta va fi absorbita rapid de checul fierbinte.
Pasul 5:
Rastoarna checul pe un platou, acopera-l cu ciocolata topita si presara deasupra alune maruntite. Lasa desertul sa se raceasca complet inainte de servire.

Acest chec cu aroma de cafea si glazura de ciocolata este desertul perfect pentru iubitorii de combinatii intense si delicioase! Pofta buna!