Chec cu ciocolata si unt – Deliciul Suprem cu Dublu Strat

Chec cu ciocolata si unt – Deliciul Suprem cu Dublu Strat

Pentru stratul de ciocolata:
150 g ciocolata neagra (de calitate superioara)
100 g unt
150 g zahar
2 oua mari
70 g faina
Un praf de sare

Pentru stratul cu unt:
150 g unt moale
150 g zahar
3 oua mari
150 g faina
1 lingurita praf de copt
50 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie

Metoda de preparare:

Prepararea stratului de ciocolata:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge cu unt o tava de chec (aprox. 20×10 cm), apoi tapeteaza cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, topeste ciocolata si untul la bain-marie, amestecand pana cand obtii o compozitie omogena si lucioasa. Da deoparte pentru a se raci putin.
Adauga zaharul in amestecul de ciocolata si amesteca bine. Incorporeaza ouale, unul cate unul, asigurandu-te ca fiecare este bine incorporat inainte de a-l adauga pe urmatorul.
Adauga faina si sarea, amestecand usor pana obtii un aluat neted.
Toarna compozitia in tava pregatita si coace timp de 15 minute. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca in timp ce pregatesti stratul de prajitura cu unt.

Prepararea stratului cu unt:
Redu temperatura cuptorului la 170°C.
Intr-un alt bol, bate untul moale cu zaharul pana devine cremos si pufos.
Adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Incorporeaza extractul de vanilie.
Cerne faina si praful de copt si adauga-le treptat in compozitie, alternand cu laptele. Amesteca pana obtii un aluat omogen si fin.
Toarna acest aluat peste stratul de brownie racit si niveleaza suprafata.

Coacerea checului: Introdu tava din nou in cuptor si coace timp de 30-35 de minute, sau pana cand prajitura trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa in mijlocul prajiturii trebuie sa iasa curata).
Scoate checul din cuptor si lasa-l sa se raceasca complet in tava, apoi transfera-l pe un gratar pentru a se raci complet inainte de a-l taia.

Acest chec este o combinatie de arome si texturi care va cuceri orice iubitor de deserturi. Stratul dens si ciocolatos de negresa, urmat de prajitura moale si aromata cu unt, creeaza o prajitura decadenta care imbina doua clasice intr-o singura experienta culinara delicioasa. Perfect pentru orice ocazie, acest chec va deveni rapid unul dintre deserturile tale preferate!