Chec cu fructe de padure si iaurt

Chec cu fructe de padure si iaurt

Acest chec simpla si delicios este perfect pentru o gustare rapida sau un desert usor. Cu o textura pufoasa si un gust subtil de fructe de padure, reteta combina simplitatea cu arome naturale. Iata cum o poti pregati:

Ingrediente:
4 oua
200 g iaurt natural
30 g indulcitor (eritritol, zahar sau altceva la alegere; poti adauga mai mult pentru un gust mai dulce)
150 g faina de porumb (sau faina obisnuita; faina de porumb confera un frumos colorit galben)
1 lingurita praf de copt
150 g amestec de fructe de padure (poti folosi fructe congelate)

Mod de preparare:

Bate ouale intregi cu indulcitorul pana obtii o spuma groasa si consistenta.
Adauga iaurtul natural si continua sa amesteci pana se omogenizeaza bine.
Incorporeaza treptat faina de porumb si praful de copt, amestecand constant pentru a evita formarea cocoloaselor.
La final, adauga fructele de padure si amesteca usor cu o lingurita, avand grija sa nu zdrobesti fructele.
Toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Coace in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 45 de minute, pana cand prajitura este rumenita si trece testul scobitorii.
Lasa prajitura sa se raceasca inainte de a o taia si savura!

Chec fraged cu fructe uscate

Chec fraged cu fructe uscate – Un deliciu usor de preparat

Ingrediente necesare:
225 g margarina sau unt
340 g zahar fin
450 g fructe uscate (amestecate sau dupa preferinte)
1 cana de apa sau ceai
450 g faina cu agent de crestere (self-raising flour)
2 oua medii

Metoda de preparare:

Pregatirea fructelor uscate: Incepe prin a pregati fructele uscate. Daca doresti un plus de aroma, fierbe fructele intr-o cana de ceai pentru aproximativ 5-10 minute, pana cand se inmoaie usor si absorb din lichid. Daca preferi, poti folosi apa in loc de ceai.

Prepararea aluatului: Intr-un bol mare, mixeaza margarina sau untul cu zaharul fin pana cand obtii o compozitie cremoasa si pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

Adaugarea fructelor uscate: Incorporeaza fructele uscate in amestec, asigurandu-te ca sunt distribuite uniform. Apoi, adauga faina cu agent de crestere si amesteca usor pana cand toate ingredientele sunt bine integrate.
Coacerea: Toarna aluatul intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Niveleaza aluatul cu o spatula si pune tava in cuptorul preincalzit la 180°C. Coace checul timp de 60-75 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.
Racirea si servirea: Dupa ce s-a copt, lasa checul sa se raceasca complet in tava inainte de a-l scoate si taia in felii. Poate fi servit simplu sau presarat cu putin zahar pudra pentru un plus de eleganta.

Acest chec fraged cu fructe uscate este o reteta simpla, dar incredibil de gustoasa, perfecta pentru a aduce o nota de caldura si aroma in casa ta. Incanta-ti familia si prietenii cu acest desert usor de preparat si bucura-te de fiecare felie!