Ingrediente:
250 g unt
250 g + 10 g faina alba de grau
150 g zahar pudra
4 oua
150 g stafide
10 g praf de copt (aproximativ 2 lingurite)
Sucul stors de la o lamaie
Mod de preparare:
Frecati untul cu zaharul pudra pana obtineti o compozitie pufoasa. Adaugati sucul de lamaie si, treptat, galbenusurile de ou, continuand sa mixati. Incorporati faina si praful de copt, amestecand bine.
Bateti albusurile spuma si incorporati-le usor in compozitie, folosind miscari delicate de jos in sus.
Amestecati stafidele cu cele 10 g de faina pentru a le acoperi, apoi adaugati-le in compozitie si amestecati usor.
Turnati aluatul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45-50 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Se serveste racit, decorata cu glazura de ciocolata sau presarat cu zahar pudra.
Pofta buna! 🍰