
Aceasta reteta de chec de post cu nuci maruntite este perfecta pentru momentele cand vrei un desert simplu, gustos si fara ingrediente de origine animala. Se prepara usor si are o textura pufoasa, cu o crusta crocanta deasupra.
Ingrediente
250 g faina
150 g zahar
100 g nuci maruntite
250 ml apa minerala carbogazoasa
80 ml ulei
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura zeama de lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita scortisoara (optional)
Un praf de sare
Zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
Pregatirea ingredientelor
Intr-un bol mare, se amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare.
Se adauga nucile maruntite si scortisoara, daca doresti un plus de aroma.
Prepararea compozitiei
Se toarna apa minerala, uleiul si esenta de vanilie peste ingredientele uscate.
Se adauga zeama de lamaie si se amesteca usor cu o spatula sau tel, pana la omogenizare.
Coacerea checului
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Servire
Se lasa checul sa se raceasca complet, apoi se presara zahar pudra deasupra.
Se taie felii si se serveste alaturi de o cana de ceai sau cafea.
Acest chec de post cu nuci maruntite este delicios, aromat si perfect pentru zilele in care vrei un desert simplu, fara lactate si oua!
