Chec fara zahar si fara faina. Un desert delicios care nu ingrasa

Chec fara zahar si fara faina. Un desert delicios care nu ingrasa

Daca esti in cautarea unui desert sanatos, usor de preparat si care sa nu iti afecteze silueta, acest chec fara zahar si fara faina este alegerea perfecta. Cu o combinatie de ingrediente simple si naturale, vei obtine un desert delicios si nutritiv, potrivit pentru intreaga familie.

Ingrediente:
3 banane coapte
3 linguri unt de arahide
5 linguri cacao
1 plic praf de copt
3 oua
150-200 g fructe la alegere (afine, zmeura, capsuni, fructe uscate sau chiar dulceata fara zahar)

Mod de preparare:
Incepe prin a preincalzi cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt sau unge-o cu putin ulei pentru a evita lipirea. Alege bananele cat mai coapte, deoarece acestea vor conferi dulceata naturala desertului. Paseaza-le bine cu o furculita intr-un bol mare pana obtii un piure fin.

Adauga cele trei linguri de unt de arahide peste piureul de banane si amesteca bine pana la omogenizare. Untul de arahide va adauga o textura cremoasa si va imbogati gustul checului.

In continuare, adauga ouale si amesteca din nou pana cand toate ingredientele sunt bine combinate.

Adauga praful de copt si cele 5 linguri de cacao in amestec. Cacaoa va oferi un gust intens de ciocolata, transformand acest chec intr-un desert pe care vei vrea sa il repeti. Amesteca bine pana cand obtii o compozitie omogena si fara cocoloase.

La final, adauga fructele preferate in compozitie si amesteca-le usor pentru a nu le zdrobi. La checul din imagine eu am folosit zmeura si afine, pe care le-am tavalit prin putina faina. Insa poti ce fructe preferi, prune, mere sau chiar fructe uscate, precum stafide sau merisoare. De asemenea, am facut acest chec si cu dulceata in loc de fructe proaspete. Iese si asa foarte bun.

Toarna compozitia obtinuta in tava pregatita si niveleaza suprafata. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace checul timp de aproximativ 30-40 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa in mijlocul checului trebuie sa iasa curata).

Dupa ce checul este copt, lasa-l sa se raceasca complet in tava inainte de a-l taia. Astfel, se va taia mai usor si nu se va sfarama.

Acest chec fara zahar si fara faina este perfect pentru micul dejun, gustare sau chiar ca desert dupa o masa principala. Gustul intens de ciocolata combinat cu aroma fructelor si cremozitatea bananelor fac din acest chec o optiune sanatoasa si delicioasa pentru orice moment al zilei. Bucura-te de un desert care nu ingrasa si care iti satisface pofta de dulce fara compromisuri!