Acest chec marmorat, inspirat de reteta traditionala, este o optiune perfecta pentru momentele cand iti doresti ceva dulce si simplu. Se prepara rapid si este perfect pentru a fi savurat alaturi de o cafea sau in aer liber.
Ingrediente
380 g faina alba + 2 linguri (pentru o parte a compozitiei)
2 linguri cacao
5 oua mari
200 ml bautura carbogazoasa
2 lingurite praf de copt
100 g zahar pudra
200 ml ulei de rapita
Preparare
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile pana devin o spuma tare. Adauga treptat zaharul pudra, continuand sa mixezi, apoi adauga pe rand galbenusurile, uleiul si, la final, turneaza incet bautura carbogazoasa. Mixeaza pana obtii o compozitie omogena si fina.
Adaugarea ingredientelor uscate: Cerne faina impreuna cu praful de copt in compozitie si amesteca bine. Daca doresti, poti adauga esenta de portocale pentru aroma.
Imparte compozitia in doua parti egale. Intr-una adauga 2 linguri de faina, iar in cealalta adauga cacao, amestecand pana la omogenizare.
Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de chec de tip cozonac. Toarna alternativ straturi din compozitia alba si cea cu cacao in forma, pentru a crea efectul de „zebra”.
Coace in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 20 de minute. Apoi reduce temperatura la 160°C si continua coacerea aproximativ 30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Lasa checul sa se raceasca complet inainte de a-l servi.
Pofta buna!