Chec Marmorat Auriu – Simplu, dar extrem de Delicios

Acest chec auriu si pufos este un desert simplu, dar extrem de delicios, perfect pentru a fi savurat alaturi de o cafea sau ceai. Textura sa fina si combinatia dintre aromele vanilate si cele de cacao il fac irezistibil. Iata cum il poti prepara!

Ingrediente:
5 oua
300 g zahar
250 ml lapte
125 g unt
300 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
1 plic zahar vanilat (8 g)
1 lingurita cacao

Mod de preparare:

  1. Pregatirea compozitiei
    Mixeaza ouale cu zaharul si untul pana cand zaharul este complet dizolvat si compozitia devine cremoasa.
    Pentru un rezultat mai precis, separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu o treime din zahar pana obtii o spuma ferma.
    Intr-un alt bol, bate galbenusurile cu restul de zahar si untul topit. Adauga laptele si incorporeaza treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si zaharul vanilat.
  2. Asamblarea checului
    Imparte compozitia in trei parti egale (aproximativ 350 g fiecare).
    Toarna prima parte intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
    Amesteca cea de-a doua parte cu cacaua si omogenizeaza bine, apoi toarn-o peste prima strat. Folosind o scobitoare, creeaza modele in aluat pentru un efect marmorat.
    Adauga si ultima parte deasupra.
  3. Coacerea si decorarea
    Coace checul in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 30-40 de minute.
    Scoate-l din tava cat este inca fierbinte si asaza-l pe un gratar, pentru a-si pastra forma aerata.
    Dupa racire, presara zahar pudra deasupra.

Acest chec auriu si marmorat va cuceri pe oricine prin textura sa pufoasa si aroma sa echilibrata. Pofta buna! 😊