Acest chec marmorat cu cirese este o alegere excelenta pentru momentele in care ai nevoie de un desert delicios, dar ai la dispozitie putin timp. Cu ingrediente simple si o combinatie perfecta intre cacao si cirese, acest chec este perfect pentru a fi savurat alaturi de cei dragi.
Ingrediente:
4 oua mari
250 g zahar
200 ml ulei
200 ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie
300 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
2 linguri cacao de tip olandez
1 borcan de compot de cirese (sau cirese congelate)
Mod de preparare:
Prepararea aluatului: Bate ouale cu zaharul pana devin spumoase. Adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Amesteca bine pana obtii un aluat omogen.
Impartirea si aromatizarea: Imparte aluatul in doua parti egale. Intr-una dintre ele, incorporeaza cele 2 linguri de cacao.
Montarea in forma: Intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina, toarna mai intai un strat de aluat simplu, apoi un strat de aluat cu cacao. Cu ajutorul unui cutit, traseaza spirale in aluat pentru a crea efectul de marmorat. Presara deasupra un strat de cirese scurse de lichid. Repeta stratificarea pana cand se termina ingredientele.
Coacerea: Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace checul timp de aproximativ 45 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
Servirea: Lasa checul sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma si a-l felia. Pofta buna!