Aceasta reteta de chec marmorat este rapida, usor de realizat si ideala pentru orice ocazie. Textura pufoasa si combinatia de vanilie si cacao il transforma intr-un desert clasic, indragit de toti.
Ingrediente
5 oua
400 g zahar
375 ml lapte
375 ml ulei
10 g extract de vanilie sau 10 g zahar vanilat
480 g faina
10 g praf de copt
2 linguri (aprox. 20 g) cacao
Prepararea aluatului:
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma, adaugand treptat zaharul, pana obtineti o compozitie ferma si lucioasa.
Adaugati galbenusurile, unul cate unul, continuand sa mixati. Incorporati treptat uleiul, laptele si extractul de vanilie, amestecand bine.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt si adaugati-le treptat in compozitie, amestecand pana se omogenizeaza.
Crearea efectului marmorat:
Impartiti aluatul in doua parti egale. Intr-o parte, incorporati cele doua linguri de cacao.
Ungeti o tava (33 x 23 cm) cu ulei si presarati faina, indepartand excesul. Turnati alternativ cele doua compozitii in tava, creand un efect marmorat.
Coacerea:
Preincalziti cuptorul la 170°C si coaceti checul timp de aproximativ 40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Un chec perfect pentru un ceai de dupa-amiaza sau o gustare dulce alaturi de familie!