Chec Pufos cu 8 Oua si 8 Linguri de Ulei: Reteta Simpla si Clasica

Chec Pufos cu 8 Oua si 8 Linguri de Ulei: Reteta Simpla si Clasica

Aceasta reteta de chec bicolor este ideala pentru cei care doresc sa pregateasca rapid un desert delicios, cu ingrediente simple si la indemana. Combinand aromele clasice de lamaie si cacao, acest chec se remarca prin gustul sau echilibrat si aspectul atragator, fiind perfect pentru orice ocazie.

Ingrediente pentru chec:
8 oua
16 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri lapte
12 linguri faina
1 plic praf de copt
3 linguri cacao
Esenta de lamaie
Esenta de rom
100 g nuci taiate marunt (optional)
Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

-Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile pana obtineti o spuma ferma, adaugand treptat zaharul pana cand acesta se dizolva complet.

-Incorporati galbenusurile in spuma de albusuri, amestecand usor, apoi adaugati treptat laptele si uleiul, asigurandu-va ca ingredientele se combina bine. Faina cernuta impreuna cu praful de copt se adauga in amestec, omogenizand totul cu grija pentru a pastra compozitia aerata.

-Tapetati o tava de 22×32 cm cu hartie de copt. Impartiti aluatul obtinut in doua portii egale. Intr-o parte a compozitiei, adaugati esenta de lamaie si turnati amestecul in tava. In cealalta jumatate, adaugati cacao dizolvata in doua linguri de lapte si esenta de rom, apoi turnati-o in tava, alternand cu primul aluat.

-Presarati nuci maruntite deasupra compozitiei, daca doriti. Coaceti checul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

-Dupa ce checul s-a racit, presarati deasupra zahar pudra si serviti.

Cu un echilibru perfect intre dulce si aromat, acest chec bicolor va aduce bucurie la orice masa. Usor de preparat si plin de savoare, este desertul ideal pentru a fi savurat alaturi de cei dragi sau pentru a insoti o ceasca de ceai sau cafea.