Chec Pufos cu Stafide si Aroma de Rom: Deliciul Perfect pentru Orice Ocazie

Chec Pufos cu Stafide si Aroma de Rom

Cu un gust delicat si o textura aerata, checul pufos cu stafide si aroma de rom este desertul ideal pentru momentele speciale sau pentru a transforma o zi obisnuita intr-una de neuitat. Aceasta reteta traditionala, imbogatita cu esente aromate si stafide hidratate, promite sa fie atat pe placul celor mari, cat si al celor mici. Descopera pasii simpli si ingredientele necesare pentru a crea aceasta minunatie culinara in propria ta bucatarie.

Ingrediente
4 oua mara
130 g zahar
160 g faina
50 ml ulei
60 ml lapte dulce
1 lingurita zahar vanilat
100 g stafide
1 praf sare
Coaja rasa de lamaie
1 lingurita esenta de rom

Mod de Preparare

Pregatirea Stafidelor:
Spala stafidele si pune-le la hidratat in apa fierbinte, adaugand esenta de rom. Lasa-le la inmuiat timp de o ora.

Prepararea Albusurilor:
Separa albusurile de galbenusuri si adauga un praf de sare in albusuri.
Mixeaza albusurile la viteza mica pana devin spumoase.
Adauga 100 g de zahar si zaharul vanilat in albusuri si mixeaza la viteza medie pana cand volumul lor se dubleaza si devin o spuma tare.

Prepararea Galbenusurilor:
Intr-un bol separat, amesteca galbenusurile cu uleiul si restul de 30 g de zahar, batandu-le pana devin deschise la culoare. Adauga coaja rasa de lamaie si laptele la temperatura camerei, amestecand usor.

Combinarea Compozitiilor:
Adauga amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri si mixeaza doar 2-3 secunde pentru a pastra aerul in compozitie. Incorporeaza faina in compozitie, amestecand cu miscari de jos in sus.

Adaugarea Stafidelor:
Stoarce stafidele de apa in care s-au hidratat si presara-le cu putina faina pentru a preveni afundarea lor in aluat. Incorporeaza stafidele in compozitie, amestecand usor.

Coacerea:
Toarna compozitia intr-o tava pentru chec unsa cu unt si coace la 180 de grade Celsius timp de 35-40 de minute. Poti folosi o tava rotunda sau una normala de chec.
Dupa ce checul este copt, scoate-l din cuptor si rastoarna-l pe un gratar pentru a se raci complet. Aceasta va preveni formarea unei texturi cleioase.

Racirea si Servirea:
Lasa checul sa se raceasca complet inainte de a-l felia.

Acum ca ai aflat secretul unui chec perfect pufos si aromat, nu ramane decat sa incerci reteta si sa te bucuri de un desert savuros, alaturi de cei dragi. Fie ca il servesti la o sarbatoare, la o cafea de dimineata sau pur si simplu ca pe un rasfat binemeritat, acest chec cu stafide si aroma de rom va deveni cu siguranta unul dintre favoritele tale. Savureaza fiecare felie si lasa-te cucerit de gustul sau unic!