Chec pufos si aerat, ce se topeste in gura

Chec pufos si aerat

Un chec pufos si usor de preparat, perfect pentru momentele cand iti doresti un desert simplu, dar de efect. Combinatia de aluat simplu si cu cacao creeaza un joc de culori si arome care va cuceri pe oricine. Iata cum se prepara!

Ingrediente:
6 oua (aproximativ 300 g)
200 g unt (la temperatura camerei)
300 g zahar
240 g faina de cartofi
90 g faina alba
90 g ulei
2 lingurite rase praf de copt (8 g)
1 lingura otet (15 ml)
16 g zahar vanilat (1 plic)
2 linguri cacao (20 g)

Mod de preparare:
Asigura-te ca untul si ouale sunt la temperatura camerei pentru a obtine un aluat uniform si aerat.
Bate untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o compozitie cremoasa si deschisa la culoare.
Adauga ouale unul cate unul, amestecand continuu cu mixerul la viteza medie.
Incorporeaza faina de cartofi, faina alba, uleiul si praful de copt. Amesteca bine pana obtii un aluat omogen.
Adauga otetul si amesteca rapid. Aluatul va fi destul de dens.
Imparte aluatul in doua parti: 2/3 vor ramane simple, iar in restul de 1/3 adauga cacao si amesteca bine.
Toarna aluatul simplu intr-o tava dreptunghiulara (aproximativ 20 x 30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Peste acesta, toarna aluatul cu cacao si intinde-l uniform cu o lingura. In timpul coacerii, stratul cu cacao se va aseza mai jos, creand efectul marmorat.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Coace checul timp de aproximativ 40 de minute. Pentru a verifica daca este gata, infige o scobitoare in mijlocul checului – daca iese curata, checul este copt.
Lasa checul sa se raceasca in tava pentru cateva minute, apoi transfera-l pe un gratar pentru a se raci complet.