Un desert usor de preparat si extrem de gustos, perfect pentru a insoti cafeaua sau ceaiul de dupa-amiaza. Acest chec pufos cu visine poate fi savurat atat in zilele obisnuite, cat si la ocazii speciale.
Ingrediente:
225 g faina alba (plus 1 lingura pentru pudrarea visinelor)
75 g amidon de cartofi
5 oua mari – separate albusuri si galbenusuri
200 g zahar (sau dupa gust)
2 lingurite praf de copt
250 ml ulei
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri cacao naturala
1 praf de sare
Visine (200 g visine din compot sau decongelate)
Optional: un praf de scortisoara
Dimensiuni tava: Tava de chec de 35 x 12 cm
Mod de preparare:
Visinele se scurg bine si se amesteca cu o lingura de faina.
Bate albusurile cu un praf de sare pana se formeaza o spuma tare.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana cand obtii o compozitie cremoasa.
Incorporeaza faina alba si faina de cartofi, amestecate cu praful de copt. Amesteca initial cu o lingura.
Adauga uleiul si extractul de vanilie si mixeaza scurt pana la omogenizare. Aluatul va fi dens.
Incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand delicat cu o spatula.
Imparte aluatul in doua. Toarna jumatate din aluat in tava unsa cu unt si presarata cu faina.
Presara jumatate din visine deasupra acestui strat de aluat.
In cealalta jumatate de aluat, adauga cacao (si, optional, scortisoara). Amesteca bine.
Toarna aluatul cu cacao peste primul strat si adauga restul visinelor deasupra, apasandu-le usor in aluat.
Introdu checul in cuptorul preincalzit la 180°C, setat pe functia de coacere sus-jos, fara ventilatie. Coace aproximativ 45 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Checul va creste frumos in cuptor.
Dupa racire, presara checul cu zahar pudra sau glazureaza-l cu ciocolata topita.
Pofta buna!