Chec Zebra foarte pufos, ieftin si grozav de gustos

Chec Zebra foarte pufos, ieftin si grozav de gustos

Checul Zebra este un desert clasic, dar mereu apreciat, datorita aspectului sau deosebit si gustului echilibrat. Aceasta reteta este ideala pentru cei care doresc sa impresioneze fara prea mult efort, combinand simplitatea cu un rezultat vizual spectaculos. Cu straturi alternante de aluat cu cacao si aluat simplu, acoperita cu glazura de ciocolata alba si crocant de nuci, aceasta prajitura va deveni cu siguranta un favorit in orice casa.

Pentru o forma de chec de 12/40 cm
*O cana cu capacitatea de 250 ml

Ingrediente:
5 oua
¾ cana de zahar
1 plic de zahar cu coaja de portocala Dr. Oetker
2 cani pline de faina de grau + 2 linguri pline
1 cana de ulei de rapita
½ cana de lapte 3,2%
½ cana de apa minerala puternic carbogazoasa
2 linguri de cacao neagra
2 lingurite pline de praf de copt
½ lingurita de extract de portocale Dr. Oetker

In plus:
Glazura de ciocolata alba
Crocant de nuci pentru presarat deasupra

Mod de preparare:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Tapeteaza forma de chec cu hartie de pergament pentru copt. Sparge ouale intr-un bol, adauga zaharul si zaharul cu aroma de portocala, apoi mixeaza pana obtii o compozitie groasa, pufoasa si de culoare deschisa. Amesteca faina de grau cu praful de copt. La ouale batute, adauga treptat laptele si apa minerala carbogazoasa, amestecand la viteza mica. Adauga alternativ faina amestecata cu praful de copt si uleiul, amestecand usor pentru a nu pierde consistenta spumoasa. Adauga aroma de portocale si amesteca.

Imparte aluatul in doua parti. Intr-o parte adauga 2 linguri de cacao, iar in cealalta, 2 linguri pline de faina de grau. Amesteca fiecare doar cat sa se omogenizeze.

Toarna aluatul alternativ in forma de chec, alternand intre compozitia cu cacao si cea simpla, pentru a crea dungi. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 50-55 de minute (verifica prajitura cu o scobitoare; daca iese uscata, prajitura este gata).

Scoate din cuptor, lasa sa se raceasca si scoate din forma. Raceste complet si glazureaza cu ciocolata alba topita, apoi presara crocant de nuci deasupra.