
Aceasta reteta de chec este ideala: se face usor, nu cere ingrediente sofisticate si este absolut delicioasa servita calda, direct din cuptor.
Ingrediente:
4 oua
300 g zahar
180 ml ulei
280 g faina (cu varf)
60 ml lapte
2 lingurite praf de copt (aprox. 10 g)
1 lingura cu varf de cacao (aprox. 15 g)
Zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Bate ouale cu zaharul pana obtii o crema densa, aerata.
Adauga uleiul in fir subtire, continuand sa mixezi.
Incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand usor.
Adauga laptele si amesteca pana la omogenizare.
Unge o tava de chec (aproximativ 30×11 cm) cu unt sau margarina si tapeteaz-o cu pesmet.
Toarna doua treimi din compozitie in tava.
In restul de aluat adauga cacaoa cernuta, amesteca bine si toarna peste aluatul alb din tava.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 75 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa coacere, scoate checul din tava si presara zahar pudra deasupra.
Este desertul perfect pentru o dupa-amiaza linistita, langa o cana de cafea sau ceai. Pofta buna! 🍰